Argilă roz 2.62
Argilă roz 2.62
1,50 RON (inclusiv TVA)
Tipul de piele:
Toate tipurile de piele, piele sensibilă
Proprietăţi:
Curăță foarte bine pielea. Netezește pielea și are un efect astringent. Potrivită pentru utilizare regulată.
Utilizarea pentru piele:
Se amestecă 1 pachet (10 g) de argilă, cu o cantitate mică de apă caldă până se ajunge la consistența smântânii.
Utilizarea pentru corp:
Se poate utiliza pentru măști sau împachetări, pentru a hidrata și lumina pielea.
Timp de expunere:
Ten normal si uscat: o dată pe săptămână, 5 - 7 minute, dar nu mai mult de 10 minute.
Ten gras: de 2 - 3 ori pe săptămână, 12 - 15 minute,dar nu mai mult de 20 de minute.
Pielea corpului: 25 - 30 minute.
ARGILA VETOM
PREZENTARE
Pielea umană este prima si cea mai importantă barieră fizica care protejează organismul de expunerea la factorii de mediu adverși. Aceasta realizează reglarea temperaturii și funcțiilor metabolice neuro-senzoriale reprezentând o prima apărare împotriva agenților infecțioși. Sub influența temperaturii, umidității sau radiației solare microflora normală a pielii este formata din bacterii Gram-pozitive și Gram-negative și fungi: Proprionibacterium spp, Staphylococcus spp, Micrococcus spp, Corynebacterii spp, Malassezia și altele. Această microfloră poate fi găsită pe suprafața pielii sub formă patogeno condiționată, fără a provoca procese patologice. Dar, în caz de disfuncții ale imunității locale și disfuncții sistemice imune și metabolice în organism, bacteriile saprofite pot fi cauza provocării acneei, foliculitei, psoriazisului, dermatitei atopice, rozaceei, etc.
In afara de flora normală, pe suprafața pielii poate fi prezentă o microfloră care, în condiții normale, nu este în măsură să se reproducă masiv, dar numai în cazul în care proprietățile de protecție ale microflorei normale nu sunt distruse. Această microfloră poate include specii din genul Streptococcus, Pseudomonas aeruginosa Pseudomonas aeruguinosa, specii de Candida și alte bacterii și fungi.
Microflora normală este parte integrantă a pielii sănătoase, acesta generează un răspuns imun care asigură funcția de barieră a pielii și, de asemenea, acționează antagonic asupra agenților patogeni care ajung în mod continuu pe suprafața epidermei din mediul înconjurător. Astfel, tulburările (atât cantitative și calitative), ca parte a microflorei normale a pielii pot duce la pierderea funcției de rezistență la colonizare, ceea ce este de fapt disbacterioza pielii si duce la o perturbare a răspunsului imun și a funcției de barieră.
Formarea compoziției microflorei pielii cu ajutorul bacteriilor probiotice ajuta la restabilirea homeostazei în sistemul „pielea umană - flora normală“ și ar putea fi baza pentru eliminarea problemelor de piele (nu îndrăznesc să scriu vindecarea și prevenirea bolilor dermatologice).
Compoziția florei normale este afectată de pH-ul pielii, secreția glandelor sebacee, integritatea pielii și nivelul de hidratare a pielii. Astfel, pH-ul mai acid favorizează creșterea Proprionibacterium, în timp ce pH-ul mai alcalin stimulează creșterea altor reprezentanți ai microflorei normale a pielii. Cele mai umede zone, cum ar fi axilele, locuite de stafilococi și specii de Corynebacterium, în timp ce bacteriile Propionibacterium populeaza mai dens zone ale pielii cu glande sebacee active (pielea feței și a spatelui). Dintre factorii de mediu cel mai mare efect asupra microflorei pielii îl au hrana, agenții antimicrobieni (antibioticele), medicamentele hormonale, nicotina, produsele cosmetice care conțin conservanți, agenții de colorare, compuși chimici care nu sunt specifici faunei naturale, precum și locuirea in zone industriale cu o poluare crescută.
Microorganismele probiotice - tulpini non-patogene vii, care pot fi parte a microflorei normale sau saprofite - au fost folosite timp de decenii pentru normalizarea microflorei intestinale și pentru stimularea sistemul imunitar, prin efectele asupra țesutului limfoid situat în stratul submucoasei prolix. Datorită producției unei game largi a metaboliților, tulpinile probiotice sunt utilizate în prezent nu numai pentru prevenirea bolilor gastro-intestinale ci și pentru tratamentul proceselor inflamatorii ale diferitelor stări alergice și autoimune datorită capacității de a declanșa un răspuns imun in organism pentru un nivel local si sistemic. Era logic să presupunem că microorganismele probiotice vor fi capabile sa intre într-o relație de simbioză cu microflora normală a pielii, ajutând în același timp în tulburări, cum ar fi eczema atopică si dermatita, acneea, și promovând procesele de regenerare în epidermă, sporind imunitatea locală și chiar accelerand vindecarea arsurilor și a rănilor.
Informațiile menționate mai sus au condus la crearea unei serii de produse cosmetice naturale uscate pe baza diferitelor tipuri de argilă cu adaos de bacterii probiotice Bacillus subtilis și Bacillus amyloliquefaciens.
Substanțele biologice active, inclusiv enzime, vitamine, bacteriocine secretate de tulpini industriale de bacterii B. subtilis și B. amyloliquefaciens, pot cauza reacții imunologice ale pielii similare cu cele care apar la nivelul intestinului și pot restabili echilibrul acid-alcalin, pot elimina stresul oxidativ, pentru a preveni foto-îmbătrânirea și pentru a îmbunătăți proprietățile de barieră ale pielii. Normalizarea proceselor care au loc la nivelul pielii se produce si datorită reglării acidității in timpul producerii acidului lactic (care contribuie în continuare la restaurarea populării florei normale) și a efectelor antagoniste directe asupra microflorei patogene, asigurând menținerea hidratarii pielii prin participarea la reglarea echilibrului intre apă și sare. Bacteriocinele alocate B. subtilis și B. amyloliquefaciens, nu inhibă numai creșterea organismelor patogene dar si împiedică aderența patogenilor la celulele de la suprafața pielii și posedă o acțiune bacteriolitică pe peretele celular și membrana celulei P. acnes - unul dintre agenții cauzatori de acnee. Datorită abilității de formare a sporilor bacteriile B. subtilis și B. amyloliquefaciens nu necesită condiții speciale de depozitare și nu își pierd proprietățile atunci când sunt adăugate în argile cosmetice. Stimularea răspunsului imun înnăscut al pielii este asigurată de proprietățile bacteriilor B. subtilis și B. amyloliquefaciens ce interacționează cu receptorii pielii, activând astfel funcția celulelor dendritice ale pielii. De asemenea, s-a constatat ca bacteria stimulează secreția de citokine. Tulpinile industriale despre care vorbim au un efect antioxidant asupra pielii, inhibând peroxidarea lipidelor datorită producerii enzimelor antioxidante (superoxid dismutaza), compușii (glutation), polizaharide. Astfel,bacteriile B. subtilis și B. amyloliquefaciens atunci când sunt aplicate local pot preveni stresul oxidativ epidermic. In plus, bacteriile menționate sunt captatori de radicali liberi pe care îi inhibă oferind un efect foto-protector.